DÜNYA HÜKÜMET ZİRVESİ

26.04.2022
A+
A-

  “Medyayı Kontrol eden Beyinleri Kontrol eder

Beyinleri Kontrol Eden ise toplumları kontrol eder”

George Orwell-1984 isimli kitabından alıntıdır.

Dikkatler Ukrayna Rusya savaşı üzerindeyken 26 Mart’ta Dubai’de Birleşik Arap Emirlikleri’nin öncülüğünü yaptığı zirve gerçekleştirildi. Geleceğin hükümetlerini şekillendirmek temasıyla toplanan zirve, aslında 2013 senesinde kurulmuştur. Geldiği noktada yaklaşık 140 ülkeden temsilci bulundurmaktadır. Maksat ise her ne kadar devletlerin etkili dijital dönüşümü denilse de Yeni Dünya Düzeni’ne geçiş yapılırken, ortaklık kurabilecek ülkelerin birbirleri ile dijital koordinasyonunu sağlamaktır. Türkiye’den ise Oyun sektöründeki başarıları sayesinde dünya genelinde tanınan Cevat Yerli katılım sağladı.

Dijitalizmin etkilerini her geçen gün daha fazla hissettiğimiz bu günlerde böyle bir zirveden haberimizin olmaması, medyamızın ne kadar boş işlerle uğraştığını göstermektedir. Yukarıda yaptığım alıntıda da görüleceği üzere medya bir şekilde kontrol altında tutularak zihinlerimiz, birilerinin istediği yönde yönlendirilmektedir. Buna sebep olanlar ise Küresel Medya ağına entegre çalışan tüm medya ağlarıdır. Bu sisteme aykırı hareket eden oluşum neredeyse yok gibidir. Aslında bu ağ, bahsi geçen haberleri yapmakta ancak bizim medyamız ilgisiz, alakasız yada yokmuş gibi davranmaktadır. Siz siz olun ana haber bültenlerine takılı kalmayın. Mutlaka kendi araştırmanızı yapın.

Konuyla dönmek gerekirse zirveye katılan ilginç bazı isimler vardır. Mesela bunlardan birisi Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile DSÖ Başkanı Tedros Adnahom’dur. Ayrıca Dünya Ekonomik Forumu kurucusu Klaus Schwab’ta “kambersiz düğün olmaz” dedirtecek şekilde zirvede konuşma yapanların arasındaydı. Sadece bu 3 isim özelinden baktığımız zaman bile zirve hakkında olumlu birşey söylemek içimden gelmiyor. Küreselcilerin ‘Great Reset’ yani Büyük Sıfırlama adıyla yürüttükleri proje, hız kesmeden Yeni Dünya Düzeni’ne geçişi empoze etmektedir

Dijitalizm ile Dünya yeni bir aşamaya evrilirken, biz bu konunun neresindeyiz sorusu büyük bir anlam kazanmaktadır. Ve konuya nereden baktığımız çok önemlidir. Dijitalizm gelmektedir hatta önlenemez, durdurulamaz biçimde. Bir ağ kuruldu ve bu ağa entegre edilen mi olacağız yoksa ağın ortağı mı? Yerli ve milli imkanlar ile dijital dönüşüme ortak olmak mümkün. Şu an için edevletten tutunda mobil uygulamalara kadar epey bir ilerleme kaydettik. Ancak yapay zeka konusunda daha büyük stratejilere ve geliştiricilere ihtiyacımız var. Kendi medya ağımızı kurmaya ve kendi Sosyal medyamızı oluşturmaya olan ihtiyacımız her geçen gün artıyor.Ve bu işin yapı taşıda yazılımdır. Devletimizin 2020 yılında başlattığı “3 yılda 1 milyon yazılımcı” projesinin sonuçlarını önümüzdeki sene almaya başlayacağız. Ve umarım başarılı da olacağız..

Devletimize Güvenin!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.