AVRUPA İLE KIYASLANMAZ
Bursaspor’un sezon başında renklerine kattığı tecrübeli futbolcu Cüneyt Köz Vakıfköy ile Avrupa arasında fark olduğunu söyleyerek şunları ekledi “Burası önem ve özen gösteren bir kulüp. Avrupa’yla kıyaslamak doğru olmaz onlar altyapıdan oyuncu çıkarma ve şartlar konusunda bayağı önde”
Fatih AKKUŞ
BursadaBugün’de soruları cevaplayan Cüneyt Köz Batalla’dan, Vakıfköy’e, taraftardan, kulübe bütün sorulara içtenlikle cevap verdi. En dikkat çeken başlıklarsa Avrupa ve Vakıfköy kıyaslamasıyla, Batalla oldu. Taraftardan geldiği günden beri tam not alan Köz liglere verilen arada çalışmalarına evden devam ederek takdir topluyor.
TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLDU
Özellikle Bursaspor taraftarına ilişkin görüşlerini paylaşan Cüneyt Köz, “Taraftarın ilk önüne çıktığımda, tüylerim diken diken oldu. Güzel taraftarla oymamak nasip oldu. Bursaspor’un gelmeden de büyük bir camia olduğunu biliyordum ama içine girdikten sonra daha da büyük olduğunu hissediyorsun. İyi günlerimiz de bize kızdıkları zamanlar da oldu. Ne zaman onların önüne çıkarsak inanılmaz bir güç veriyorlar. Türkiye’de en iyi taraftar topluluğu Bursaspor’da. Nereye gidersek gidelim ülkenin diğer ucunda da bizi yalnız bırakmıyorlar. Hangi takım gelirse gelsin, kendilerine hayran kalıyor. Bu arma için koşturuyoruz. Onlar da bizi desteklemeye devam etsin” dedi.
BİR AY GEREKLİ
Liglere verilen arayı iyi değerlendirdiğini ancak tekrardan liglerin başlaması ihtimalini değerlendiren Cüneyt Köz “Burası önem ve özen gösteren bir kulüp. Avrupa’yla kıyaslamak doğru olmaz onlar altyapıdan oyuncu çıkarma ve şartlar konusunda bayağı önde. Önemli isimlerin altyapıdan çıktığını gördük, çıkacağını da biliyorum” dedi. Takım arkadaşlarının kendilerini hazır tutmaya çalıştığını vurgulayan Cüneyt Köz, “İdman yapıp aileleriyle vakit geçiriyorlar. Herkes bir an önce liglerin başlamasını istiyor. Yaptığımız ve sevdiğimiz bir iş. Birden eve kapanınca özleniyor. Haziranda başlayacaksak 3 hafta öncesinde kamp programı lazım. 2 ay evde oturmuş olacağız. 1 ay öncesinde hocanın toplaması lazım” diye konuştu.
TÜRKİYE’NİN EN İYİ 10’U
Bursaspor’un unutulmaz ismi Pablo Martin Batalla ile ilgili yorumlarda da bulunan Köz, “Bursaspor’un efsanesi, Türkiye’nin gelmiş geçmiş en iyi 10 numaralardan bir tanesi. Kendisini tanımak nasip olmadı. Ama Bursaspor için ne kadar değerli ve önemli olduğunu biliyorum” derken, genç futbolcu Ramazan Keskin için ise, “Sevdiğimiz bir kardeşimiz. Adanaspor maçında çok ağır bir sakatlık geçirdi. Asist yaptığı pozisyon öncesinde ikili mücadeleyi kazandı ama ağır bir sakatlık geçirdi. Keşke o mücadeleyi kazanmasaydı da aramızda olsaydı. Orta sahadaki ‘pitbull’umuz” dedi.