Bursa şehitlerini son yolculuğuna uğurladı

Bursa şehitlerini son yolculuğuna uğurladı
14.11.2025
A+
A-

Türk Hava Kuvvetleri’ne ait C-130 tipi askeri nakliye uçağının düşmesi sonucu şehit olan Hava Uçak Bakım Astsubay Başçavuş Ramazan Yağız (38) ve Pilot Binbaşı Serdar Uslu (39) Bursa’da son yolculuğuna uğurlandı.

Hava Uçak Bakım Astsubay Başçavuş Ramazan Yağız’ın naaşı Osmangazi ilçesindeki evinin önünde helallik alınmasının ardından cenaze namazı ve defnedilmek üzere baba ocağı olan Harmancık ilçesi Çatalsöğüt Mahallesi’ne yola çıktı.

Gürcistan’da düşen askeri kargo uçakta şehit olan Hava Uçak Bakım Astsubay Başçavuş Ramazan Yağız’ın Türk bayrağına sarılı naaşı Osmangazi ilçesi Küçükbalıklı Mahallesi’ndeki evine ulaştı. Mahallede toplanan genç, yaşlı yüzlerce kişi, şehit Ramazan Yağız’ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Yakınları ve sevenleri tarafından helallik alınmasının ardından Şehit Yağız cenaze namazı kılınmak üzere baba ocağı olan Harmancık ilçesi Çatalsöğüt Mahallesine yola çıktı. Çatalsöğüt Demirciler Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Çatalsöğüt Köy Mezarlığı’na defnedilecek.

Pilot Binbaşı Serdar Uslu memleketi Yenişehir’de son yolculuğuna uğurlandı

Gürcistan’daki uçak kazasında şehit olan 39 yaşındaki pilot binbaşı Serdar Uslu memleketi Yenişehir’de dualarla son yolculuğuna uğurlandı. 5 aylık hamile eşi dişhekimi Göknur Uslu ayakta durmakta güçlük çekerken, cenaze törenine Sağlık Bakanı Prof Kemal Memişoğlu, Ak Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala da katıldı.

Şehit Serdar Uslu’nun cenazesi sis sebebiyle yaklaşık 2,5 saat rötarlı olarak Yenişehir Havalimanı’na getirildi. Burada yapılan duanın ardından cenaze Aydınlar Camisi’ne getirildi.

Cenaze namazına Sağlık Bakanı Prof Dr Kemal Memişoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Bursa Milletvekilleri, Bursa Valisi Erol Ayyıldız, üst düzey komutanlar, emniyet mensupları ve aile fertleri ile binlerce Bursalı katıldı. Baba Ahmet Uslu ve anne Fatma Uslu ile eşi Göknur Uslu taziyeleri kabul etti. Şehit binbaşının eşinin 5 aylık hamile olduğu öğrenilirken, askerler genç kadını teselli ettiler.

Namazın ardından şehit binbaşının cenazesi top arabasına konularak Yenişehir Şehitliği’nde dualar eşliğinde toprağa verildi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.