Op. Dr. Öztürk: Görmek yalnızca dünyayı gözlerimizle algılamak değildir

Op. Dr. Öztürk: Görmek yalnızca dünyayı gözlerimizle algılamak değildir
9 Ekim 2026 10:45
A+
A-

Dünya Görme Günü dolayısıyla göz sağlığının önemine dikkat çeken Op. Dr. Birtan Öztürk, görme kayıplarının önemli bir bölümünün önlenebilir olduğuna işaret ederek düzenli göz muayenesi ve erken tanının önemini vurguladı.

Her yıl görme sağlığının önemine dikkat çekmek ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla anılan Dünya Görme Günü kapsamında, göz sağlığının korunması ve görme kayıplarının önlenmesi bir kez daha gündeme geldi. Op. Dr. Birtan Öztürk, görmenin yalnızca çevremizi algılamak değil, hayatla kurduğumuz bağın da önemli bir parçası olduğunu belirterek düzenli göz muayenelerinin, erken tanının ve özellikle çocuklarda görme gelişiminin takip edilmesinin önemine dikkat çekti. Öztürk, zamanında yapılan muayene ve doğru tedavinin görme kayıplarının önlenmesinde önemli rol oynadığını vurguladı.

Op. Dr. Birtan Öztürk açıklamasında şu ifadelerde bulundu;

“Görmek; yalnızca dünyayı gözlerimizle algılamak değildir.
Bir çocuğun ilk gülümsemesini fark etmek, sevdiğimiz birinin yüzündeki ifadeyi okuyabilmek, bir kitabın sayfalarında yeni dünyalar keşfetmek, gökyüzüne bakıp hayran kalabilmektir.

Bu nedenle göz sağlığını korumak, aslında hayata açılan penceremizi korumaktır.

Dünya Görme Günü bize önemli bir gerçeği hatırlatıyor:
Görme kaybının önemli bir bölümü önlenebilir veya erken tanı ve doğru tedaviyle azaltılabilir. Bunun için düzenli göz muayenelerini ihmal etmemek, özellikle çocuklarımızın görme gelişimini takip etmek ve göz sağlığı konusunda toplumda farkındalık oluşturmak büyük önem taşıyor.

Unutmayalım ki bazen küçük bir ihmal, hayatımızda büyük bir değişikliğe neden olabilir.
Ama zamanında yapılan bir muayene, erken konulan bir tanı ve doğru bir müdahale, bir insanın dünyaya bakışını değiştirebilir.

Bugün hep birlikte şu mesajı paylaşalım:

Gözlerimizi sadece gördüğümüz için değil, görebilmeye devam etmek için de koruyalım.

Çünkü görmek bir ayrıcalık değil, yaşamla kurduğumuz en güçlü bağlardan biridir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.