Bursa için dev projeler

23.06.2022
A+
A-

Büyükşehir Belediyesi’nin birçok projesi elbette ki var. Ancak bunlardan bana göre en önemlisi ve en gerekli olan proje, Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi’dir.

Oradaki mülk sahipleriyle anlaşmak, üstelik de Boyner gibi köklü bir kuruluşun binasını yıkmak, her yiğidin harcı değildir.

Bazı kişiler tarafından eleştirilse de gerekli olduğu düşüncesindeyim. Kimisi ‘Küçük esnafın binası yıkıldı, Boyner binası halen daha yıkılmadı’ gibi eleştiriler yaptı. Sonra Büyükşehir Belediyesi de, ‘Diğer tüm binalar gibi bu bina da yıkılacak’ diye pankart astı, Boyner binasının tepesine.

Daha sonra ise bina yıkılınca bu sefer de, ‘Rant peşindeler’ konusu açılmaya başlandı. Ancak, bana kalırsa ne rant için ne de başka bir şey içindi o proje. Sadece ama sadece Bursa’nın güzelleşmesi içindi.

Bursa’da bazı hatalar var mı var. Bunlardan bir tanesi Cumhuriyet Caddesi’ndeki tramvay. Bunun nedeni de İstanbul’a benzetilmeye çalışılması. Ancak ne Bursa’da İstanbul’daki kadar insan var ne de İstiklal’deki gibi tarihi mağazalar. Hal böyle olunca da sadece ‘benzetilmeye’ çalışılıyor.

Bir diğer bana göre hata ise Terminale gidecek olan tramvay hattı. Çünkü zaten gerek otobüs gerekse minibüsle çok kolay bir şekilde terminale ulaşılması mümkündü. Eğer bu sistem tramvay usulü değil de metro usulü olsaydı o zaman desteklerdim, ki gerçekten ihtiyacı olan bir şey. Ancak maliyetini düşünemiyorum bile.

Hep tramvay hatalarından bahsediyorum ama bana göre diğer bir hata ise İpek Böceği. Trafiği birbirine katmakla kalmıyor, gideceğiniz yere yürüyerek daha çabuk ulaşıyorsunuz. Yani özetleyecek olursak Bursa’nın toplu ulaşımına çekidüzen verilmeli, bir an önce.

Ben şahsen, Çekirge Teras Projesi’ni çok merak ediyorum. Şöyle ki, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, basın toplantısında laf arasında bu projenin Tayyare Kültür Merkezi’ni gölgede bırakacağını söylemişti. Eğer dedikleri gibi bir proje olursa Bursa’nın güzelliğine güzellik katacak.

Bursa’nın kanayan yarası olan Doğanbey TOKİ’lere de bir an önce çözüm bulunması kanaatindeyim. Çünkü daha önceden ‘Yeşil Bursa’ diye tabir edilirken TOKİ’ler yapıldıktan sonra ‘Beton Bursa’ olarak anılmaya başlandı. Şehir plancıları ve STK’larla bir araya gelinip ne yapılması gerektiğinin konuşulması gerekiyor. Sağlıcakla kalın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.