İYİ Parti’den ‘hastane’ tepkisi

İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı, Şehir Hastanesi sebebiyle kapatılacağı açıklanan 4 devlet hastanesi hakkında basın açıklaması yaptı.

İYİ Parti’den ‘hastane’ tepkisi
30.06.2019
A+
A-

Yapılan açıklamada, “Biz şehir hastanesine karşı değiliz. Bizler şehir hastanelerinin Yap – İşlet – Devret veya Bursa’da olduğu gibi doluluk garantisi verilerek kiralama yolu ile yapılmasına karşıyız. Bursa Şehir Hastanesinin sözleşmesinde taahhüt edilen %70 doluluk garantisi ile insan sağlığının ‘rant’a dönüştürülmesine karşıyız. Bursa’nın mevcut Türkiye ortalaması rakamları baz alındığında 2700 hasta yatağı açığı varken ve açılacak olan şehir hastanesindeki 1355 yatak ile bunun yarısının karşılanma durumu varken, Bursa Şehir Hastanesine kadro ve hasta sağlamak için 1200 yatak kapasiteli 4 Devlet Hastanesinin kapatılmasına karşıyız” denildi.

ULAŞIM PLANI YOK

Şehir Hastanesi’nin ulaşımına ilişkin hiçbir altyapı planının hazırlanmadığı belirtilen açıklamada, “Şehir hastanesine ulaşım olarak hayata geçirilen üç hattaki otobüsler ile bu işin olmayacağını daha ilk günden çok net bir şekilde görecek ve Bursalılar olarak yaşayacağız” ifadeleri kullanıldı. Yüklenici firmaya yıllık olarak 320 milyon TL kira ödeneceğini söylenen İYİ Parti mensupları “Muradiye Devlet Hastanesi’ni butik hastaneye çevireceğiz diyerek Bursalıların kandırılmasına karşıyız. Zübeyde Hanım Doğumevi ve Prof. Dr. Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi binalarının depreme dayanıklılık testleri kötü çıktığı için kapatıyoruz denilirken, bu depreme dayanıklılık testlerinin yaklaşık 10 yıldır bu durumda olduğu halde bu güne kadar insan hayatının hiçe sayılarak güçlendirme yapılmadan hizmet verilmeye müsaade edilmesine ve bugün şehir hastanesine RANT sağlamak için kapatılmasına karşıyız” denildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.