El emeği ürünler ‘teşvik’ bekliyor

1958’den bu yana Bursa’da ağaç tornacılığı mesleğini icra eden Bedri Karalar ürettiği çeşitli eşyalarla Bursa daki Çin menşei ürünlere savaş açmış durumda, her alanda yerli üretici ve üretimin desteklenmesi gerekli ülke olarak bu cendereden ancak böyle çıkabiliriz diyor.

El emeği ürünler ‘teşvik’ bekliyor
30.07.2019
A+
A-

Arda EKİNER

Babadan kalma mesleğini Tahtakale Pazar yerinde icra ettiğini söyleyen Bedri Karalar, “ 6 yıl önce Bursa ve ilçelerinde tasarımlı hediyelik eşya piyasasının yüzde 70’ini Çin menşei ürünler oluşturmaktaydı, fakat şimdi ibre aynı oranda yerli üreticinin lehine dönmüş vaziyette “ şeklinde konuştu.  Yerli üreticilerin artık ağaç ile yapılabilecek birçok hediyelik eşya’yı üretip tüketiciyle buluşturabildiğini aktaran Karalar , “ Ahşaptan tespihler yapıyoruz, özel üretim bastonlar yapıyoruz ayrıca dağ köylerimize destek olmak amacıyla fındık ağacından üretilen ahşap sepetleri teşvik ediyoruz“ diye konuştu.

EKONOMİYE KATKI İÇİN TEŞVİK

Sonrasında, ağaç oyma ustası Bedri Karalar, “ Bu bir anlamda bölgesel üretimin canlanması için çok olumlu bir çalışma hem üretmenin keyfine varıp hem de bölge ekonomisi içerisinde yerli üretici kendini var ediyor. Bu durum ekonomiye katkı için teşvik“ dedi. Genç nüfusumuz ile ilgili konuşan Karalar, “ Gençlerimizin hayata atılmaları konusunda naçizane tavsiyem üniversiteli işsiz olmaktansa bir ustanın yanında dürüst bir mücadele ile çalışıp meslek sahibi olabilirler. Sanatkarlığın sonu yoktur, sonsuza kadar devam eder eserler kalıcıdır ortaya çıkarılan eser her zaman sahibinden çok yaşar“ diye konuştu. 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.