Bursa Karışık, ‘Memleket’ net

20.01.2023
A+
A-

Faruk Çelik’in basına yönelik bitmek bilmeyen ağır ithamları, Sıcaksu bölgesi, itiraz ve eylem üstüne eylemlere rağmen Uludağ’ın talan edilmesine ramak kalınması, istifalar, siyasilerin söz düelloları…

Bursa gündemi epey karışık. Haliyle Bursa basını gündemi yakalamak konusunda epey efor sarf etti son 2 ay içerisinde.

Seçimlere de geri sayım resmen başladı. Bu karmaşa daha da artacak gibi gözüküyor.

14 Mayıs 2023’te gerçekleşecek olan seçimlere geri sayım başlayadursun, biz de siyasi isimlerin nabzını ve tansiyonunu ölçmeye devam ediyoruz. Ki tansiyon epey yüksek!

2 ay önce Memleket Partisi Bursa’da, toplu istifanın ardından boşalan İl Başkanlığı koltuğunu Mesut Şahin devralmıştı. Baktık Şahin’in gündemi yoğun, bir de hep klişe medyalarda anlatıyor kendisini. E biz gidelim bari dedik…

“TEK MUHALEFETİZ”

Benim hep aynı medyalarda boy gösteren ancak yüz yüze gelince “Medya bizi görmüyor, duymuyor” diyen siyasi isimlere sorduğum klişe bir sorum var. “Basınla neden bir araya gelmiyorsunuz?”, “Çalışmalarınızı ve saha performansını neden göremiyoruz?”

Gece gündüz sokakta olduklarını, hatta ve hatta diğer siyasi partilere nazaran basınla çok daha iyi bir ilişkiye sahip olduklarını söyledi Şahin ve şunları ekledi:

“Emin olun şu an onlardan daha çok sahadayız. Ama onların bir avantajı var. Sokakta biriyle tokalaşsalar bile sanki bir seçim çalışması yapmışlar, olağanüstü bir şey. Hemen kendilerine ait o medya gruplarına göndererek bir anda bütün kanallarda, bütün haber sitelerinde görünüyorlar. Oysaki biz sabah akşam gece gündüz sokaktayız. İşçilerin grevi var, oradayız. Çarşıda, pazarda yangın var. Oradayız. Muhtarlık bölgelerine gidiyoruz. Oralarda vatandaşlarımızın problemleri var. Onları dinliyoruz. Genel siyasetle ilgili çözüm öneri sunuyoruz. Bugün ülkede çözüm önerisiyle siyaset yapan tek muhalefetiz”

Bu noktada söylediklerine pek katılamıyorum Başkan Şahin’in. Neden? Yazıma başlamadan önce sosyal medya hesaplarına baktım, sahada var olduklarına dair bir etkileşim ortamı göremedim. Eğriye eğri, doğruya doğru… Bugün Türkiye’de sahada olduğunu göstermenin en önemli ölçütü sosyal medya. Bir de dediğim gibi maalesef yerel medyada suyun başını tutan medya gruplarını tercih eden siyasi partiler “Medyada yer bulamıyoruz” cümlesini çokça tekrar eder oldu. Bu da bana pek samimi gelmiyor… Üzgünüm!

“HDPCAN, MÜLTECİOĞLU”

Ali Babacan’ın “HDP kapatılırsa DEVA çatısı altında seçime girebilir” açıklaması malum. Çok talihsiz bir açıklamaydı. Mesut Şahin’in Ali Babacan’a ‘HDPCAN’ lakabı takması bundan.

Bir de Ahmet Davutoğlu’na taktığı ‘MÜLTECİOĞLU” lakabı var. 6’lı masayı bu lakaplarla eleştirdi Başkan Şahin. Hakaret içermeyen, birbirini aşağılamayan her türlü eleştiri ve adlaştırmaya saygım var. Zaten siyaset dediğimiz tam olarak da böyle bir şey sanırım…

İş başka dostluk başka. Diksiyonu, kendini ifade ediş tarzı ve kurduğu cümlelerin netliği ve özgüvenli duruşuyla sessiz partilerin arasında en çok dikkat çeken il başkanı olarak tanımlıyorum Mesut Şahin’i… Netlik iyidir!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.