ANASİAD’da Libya ile yatırım fırsatları konuşuldu

ANASİAD, Libya Parlamentosu Ekonomi, Ticaret ve Yatırımdan Sorumlu Komite Başkanı ve Libya Ticaret Odaları Birliği Başkanı Mohammad Abdul Karim Raied’i ağırladı. Ziyarette Libya ile karşılıklı ticaret, yatırım fırsatları ve işbirliği olanakları konuşuldu.
İREM ERBAŞ / ÖZEL HABER
Libya Parlamentosu Ekonomi, Ticaret ve Yatırımdan Sorumlu Komite Başkanı ve Libya Ticaret Odaları Birliği Başkanı Mohammad Abdul Karim Raied, ANASİAD’ı (Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Derneği) ziyaret etti. ANASİAD Genel Başkanı Hakan Birkan, ANASİAD Onursal Başkanı Eyüp Kutlucan ve ANASİAD üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen programda Libya ile karşılıklı ticaret, yatırım ve işbirliği olanakları değerlendirildi.
Türkiye’nin Libya için değerli olduğunu belirten Raied, Türkiye ile Libya arasında güçlü siyasi anlaşmalar bulunduğunu hatırlatarak iki ülke arasında karşılıklı yatırımların da mevcut olduğunu ifade etti.
“TÜRK ŞİRKETLERİNE GÜVENİYORUZ”
Raied, Libya’nın yatırım açısından cazip bir ülke olduğunu belirterek, “Libya yatırım için büyük bir fırsat. Ülkemizde çok sayıda yatırım alanı var. Bir yabancı yatırımcı, ister bireysel ister ortaklık yoluyla yatırım yapabilir. Libya’da her imkânı sağlamaya hazırız. Türk şirketlerine çok güveniyoruz” dedi.
“YAPILACAK HER YATIRIMIN KARŞILIĞI VAR”
ANASİAD Genel Başkanı Hakan Birkan, Libya’da genç nüfus oranının yüksek olduğuna dikkat çekerek, “Nüfusun yüzde 50’si 15 yaş altında. Libya’da çok iş var ama nüfus az. Bu nedenle Türkiye’den yapılacak her yatırımın ciddi bir karşılığı olacak. Ürünlerimize yüksek talep var, imalatımız değerli” diye konuştu.
“LİBYA’DA YATIRIM İÇİN HER DESTEK SAĞLANIR”
Raied, Türk iş insanlarına her konuda destek vermeye hazır olduklarını belirterek, “Libya’ya gelen Türk iş insanlarına her türlü kolaylığı sağlarız, yatırım için gereken tüm imkanları sunarız” dedi.
Raied, yatırım önerileri konusunda ise sanayi, tarım, inşaat, otelcilik ve turizm alanlarını işaret etti. Türkiye’ye yatırım konusunda ise şu an önceliklerinin Libya olduğunu söyleyen Raied, ileride Türkiye’de yatırım planlarının gündeme gelebileceğini ifade etti. Raied ayrıca, Libya’da yapılacak yatırımlara Libyalı iş insanlarının ortak olabileceğini ve sermaye koyabileceklerini de belirtti.