Gizli Katil 

15.02.2021
A+
A-

Hayatımızın her yerinde her alanında şeker bulunuyor. Kahve keyfi yanında yenilen lokum, çikolata. Bayramlarda tepsi tepsi yapılan  baklavalar. Çay yanında aman boş gitmesin diye ikram ettiğimiz kekler, bisküviler. Olası tatlı krizlerinde paket paket götürülen daha nice içinde şeker barındıran ürün. 

Yapılan araştırmalara göre günümüzde kişi başı ortalama  günde 10-30 kaşık şeker tüketimi yapılıyor. Günlük kalori ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayan bu oran diyabet,obezite ve kalp hastalıklarına da davetiye çıkartıyor.

Üstelik sadece bu da değil; cilt sorunlarına, kansere, depresyona, karaciğer yağlanmasına, böbrek hastalığına, diş sağlığınında bozulmasında büyük bir rol oynuyor.

 

Şekerin beyaz toz haline getirilmiş hâli genellikle GDO’ludur. Şeker başka formlarda da bulunabilir. Mısır şurubu, bal, akçaağaç şurubu gibi şekerin tüm formları vücudu bir şekilde etkilemektedir. Vücut çok yüksek miktarda işlenmiş şekeri kaldıramaz. Vücuttaki temel organlar bu kalitesiz şekerin tüketimiyle ciddi hasarlar alırlar. Şekerin tek başına kendisi bir yemek grubu değildir. Fakat şeker beklendiği gibi tek başına çoğu yiyeceklerde değişik yapılarda bulunmaktadır ve herhangi bir besin maddesi, protein, yağ ve enzim bulundurmaz sadece boş kalori yapısıdır.

Katma şekerin herhangi güvenli bir niceliği yoktur. Sadece meyve ve sebzelerdeki doğal şeker vitaminlerle, liflerle, enzimlerle dengelenmiştir dolayısıyla meyve ve sebzelerin özellikleri şeker sindirimini yavaşlatarak vücuda bu konuda yardım eder.

 

 

 

Bilim adamları ihtiyaç fazlası alınan fruktoz ve glikozun tıpkı alkol gibi karaciğere aynı zehirleyici etkiyi yapmaktadır. Şeker alkol gibi karaciğer üzeride kronik etkilere yol açmaktadır. Elde edilen verilere göre karaciğer hasarı aşırı kalori ya da kilo artışı olmadan da ortaya çıkabilmektedir.

Bir çok hastalığa davetiye çıkarmasının yanı sıra bunu gizliden içten içten yaptığı için,

Şeker sessiz katildir.

Lütfen dikkatli ve duyarlı olalım.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.