HERKES HADDİNİ BİLECEK

Geçtiğimiz akşam sosyal medyada Bursaspor taraftarı yeri, yerinden oynattı. Bir saatte ülke gündemine giren taraftar #BursasporDüşmanıHakemler Tag’ı ile ses getirdi. Bursaspor Kulübü Başkanı Mesut Mestan ise son noktayı koydu “Herkes haddini bilecek”

04.03.2020
A+
A-

Fatih AKKUŞ

Adana Demirspor maçıyla başlayan bariz hakem hatalarına, Ümraniye deplasmanında yaşananlar eklenince Bursaspor taraftarında da bardak taştı. Sosyal medyadan açtıkları başlıkla önce Bursa gündeminde zirveye, daha sonrada yaklaşık 43 bin tweet ile ülke gündemine girmeyi başaran Bursaspor taraftarı Dünya’nın gözünü bir anda TFF 1.Lig’e çevirmesine sebep oldu. İstanbul basını ise ilk defa programlarında bu konuyu tartıştı.

MESTAN’DAN AÇIKLAMA

TFF 1. Lig’in 25. haftasında deplasmanda Cesar Grup Ümraniyespor ile 1-1 berabere kalan Bursaspor’da hakemlere tepki büyüyor. Teknik Direktör İbrahim Üzülmez’in karşılaşmanın hakemlerini eleştirmesinin ardından Bursaspor Kulübü Başkanı Mesut Mestan da, kulübün resmi internet sitesinden yaptığı açıklama ile hakemlere tepki gösterdi. Hakem hataları yüzünden Bursaspor’un puan kaybettiğini belirten Mestan, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ

“Bursaspor Kulübü Başkanı yaşananların üzerine sosyal medyadan yaptığı açıklamada “Herkes haddini bilecek kimsenin gücü BURSASPORLA oynamaya yetmediğini görecek. Futbolu sahasında oynamaya çalışanlar ne olduğunu görecek. 9 aydan bu yana son derece meşakkatli, ağır ve yıpratıcı süreçlerden geçiyoruz. Büyük Bursaspor camiası olarak, ilk günkü hedefimizden fikren ve ruhen milim sapma olmadığını, takımımızı ait olduğu yere, şampiyon olduğu Süper Lig’e taşıyacağımıza dair inancımızı da güçlü bir şekilde muhafaza ettiğimizi bütün futbol kamuoyu önünde bir kez daha vurguluyoruz. Bursaspor sevdalıları, son maça, son topa, son pasa kadar mücadelesinden vazgeçmeyecektir. Sezon içinde sergilediğimiz futbol ve futbolcularımızın performansları açısından zaman zaman inişler ve çıkışlar yaşadık. Özellikle son haftayı, bize bağlı olan ya da olmayan birçok faktör sebebiyle arzulamadığımız bir şekilde noktaladık. Futbolcumuz Özer Hurmacı’nın haksız bir şekilde oyundan atılması, son iç saha maçında iki metre ofsayttan yediğimiz gol ve lehimize verilmesi gereken bariz bir penaltıyla birlikte, Ümraniye karşılaşmasındaki bariz ve fahiş hakem hataları nedeniyle puanlar kaybettik ve yıprandık, ama bilinmelidir ki, umudumuzu ve mücadele azmimizi yitirmedik. Hakem hatalarından dolayı sezonun ilk yarısındaki birçok karşılaşmada da mağdur edilmiştik, fakat son dönemde, u hataların süreklilik arz eder bir şekilde, artarak devam etmekte olması kaygı verici boyutlara ulaştı. Bunun için kurullar ve kurumlar nezdinde haklarımızı sonuna kadar savunmayı sürdürüyoruz. Kalan 9 maçta da hiçbir mazeretin arkasına sığınmadan her ne pahasına olursa olsun hedefimize ulaşacağımıza ve Süper Lig’e çıkacağımıza inanıyoruz. Bu şerefli formayı taşımaya başladıkları ilk günden itibaren emeğini sakınmayan ve inancını koruyan teknik heyetimizle birlikte oyuncu kadromuza güvenimizin tam olduğunu belirtiyor, büyük taraftarımızın şanlı armaya desteğini sürdüreceklerine inanıyorum.”

 

ENTERESAN İŞLER

Bursaspor’un ligin ilk yarısı Altınordu deplasmanında maçın hakemi Adana bölgesi üst klasman hakemlerinden Caner Ak’ın tartışmalı pozisyonlarıyla başlayan hakem kararları konusu ele alındığında Caner Ak’ın Adana Demirspor maçlarına gittiği ve paylaşımlarda bulunduğu görülünce taraftar bu konunun üzerine gitti. Hemen akabinde ise yine Adanalı olan gözlemci Ercüment Tapçı’nın da Ümraniyespor maçına atanması konuyu bam, başka yere getirdi. Ümraniyespor maçı hakemi Erkan Özdamar’ın ise bazı menajerlerle kirli ilişkisi olduğuna dair ciddi ithamlar vardı. Geçtiğimiz hafta sonu oynana Ümraniye maçının bitiminde Adana Demirspor cephesinin “Nasıl oldu anlamadık” yazılı tweetleri ise bardağı taşıran son damla oldu. Paylaşılan fotoğraf Adana yerel basınında çıkan ve ciddi gündem oluşturan belge olarak sunuldu. Fotoğrafta 4 yıl önce Adana Demirspor’un kendi sahasında oynadığı bir final maçında Ümraniyespor maçının gözlemcisi Ercüment Tapçı ve Altınordu maçımızın hakemi Caner Ak yan, yana görülüyor.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.