İyilik dağıtmak için sebep çok
Tam bir yıl önce bir araya gelen Türkiye Gönüllü Gençleri Dostluk Platformu adından söz ettirmeye başladı. Sosyal sorumluluk projeleri için kolları sıvamış insanlar dur durak bilmiyor.
Arda EKİNER
Çeşitli sorunlarla hayatın sosyal akışı içerisinden uzak kalmış ya da doğuştan bir dezavantajla hayata başlamış insanlara yardım, öncelikli hedefimiz diyen platformun kurucu başkanı Adem Çete, ” Amacımız topluma faydalı bir birey olarak yaşamak ve bu yönde insanları empoze etmek. İnsanlar arasında hiçbir dil, din, ırk, cinsiyet ve eğitim durumu göz etmeden etkinliklerimize devam ediyoruz. Yaşadığımız ülkenin manevi değerlerini koruyan bireylerin artması için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
622 üye ile Bursa’da Türkiye genelinde toplamda 7 İl’de faaliyette olduklarını söyleyen Çete, ” Uyuşturucuya savaş açmış durumdayız. Şu ana kadar 3 arkadaşımızı bu illetten kurtardık. Durumun ciddiyeti ile ilgili çeşitli toplantılar düzenliyoruz. Huzur evi ziyaretleri gerçekleştirip büyüklerimize hediye takdimlerimiz oluyor. Piknikler düzenliyoruz ve genelde düzenlenen pikniklerde downsendromlu kardeşlerimiz de bizimle beraber oluyor. Üye doğum günü etkinliklerimizde kitap hediyelerimiz oluyor, bir kitap insanı eğitir, eğitimli bir birey de topluma fayda sağlar” ifadelerini kullandı.
GÖNÜLLÜLÜK ESASIYLA
Birbirini tamamlayan bir ekip olduklarını dile getiren Adem Çete, “Maddi bir kaygı gözetmeksizin tamamen gönüllülük esasıyla bu platform etkinliklerine devam ediyor. Ben tüm arkadaşlarım için ayrı ayrı gururlanıyorum ve ülke geleceği için Türkiye’nin çok değerli gençlerinin olduğunu düşünüyorum. Henüz dernek değiliz fakat çalışmalarımız hız kazanmış durumda” diye konuştu.
Şu ana kadar gerçekleştirdikleri etkinliklerde desteklerini esirgemeyen Semih Kahraman’a teşekkürlerini aktaran Çete, ” İlk dernek merkezimizi Gürsu Yenidoğan Mahallesinde açmayı planlıyoruz. Dediğim gibi 7 İl’de faaliyet göstermekteyiz. Bursa’da bizi daha çok konuşacaksınız” açıklamasını yaptı.