OMİCRON

30.11.2021
A+
A-

Covid-19 diye isimlendirilen illetin her biri bir diğerinden süper öldürücü olduğuna inanılan mutasyonları vasıtasıyla yunan alfabesine epey bir aşinalık kazandık. Gerçi biz adı önce Nu varyantı olan Omicron’un, Nu ismiyle daha uzun ömürlü olacağını düşünür iken Güney Afrika dolaylarından geldi haber. Bu sefer kara haberin adı Nu ismi güncellenerek yine yunan alfabesinden “OMİCRON”

Koronavirüsün tehlikeli varyantı olarak nitelendirilen Omicron’u Güney Afrika’da ilk tespit eden Güney Afrikalı bilim insanı ve doktor Angelique Coetzee,“Semptomlar olağandışı fakat hafif geçiyor” dedi ardından bildiğimiz şekilde konuştu “varyant aşı olmayanları ve yaşlıları çok etkileyebilir”. Bu açıklamanın neresinden tutacağımızı bilemedik bizde tabiki. Hem hafif geçiyor ancak aşı olmayanları etkiliyor. Ne ara tespit edildi ise artık. He birde ne ara bu omicron hakkında bilimsel çalışma yapıldı da “muhteşem tehlikeli” olduğu tespit edilmiş acaba.

Biz böyle sorular sorarken Beyaz Saray sağlık başdanışmanı Antony Fauci hiç boş durmadı ve dünyaya korkuyu verdi “Yeni varyant tüm dünyaya yayılacak”. Salgın olarak görülen bir hastalığın yayılması olağan bir durum olmasa gerek ki Fauci böyle bir açıklama yapma ihtiyacı duymuş. (ironidir)

Dünya Sağlık Örgütü 2 ay önce yayınladığı raporda bölgeyi (Afrika) en az etkilenen bölgelerden biri olarak tanımladı. Bu yüzden Omicron’un Afrika’dan patlamasına şaşırmamalı. Sanki DSÖ doğrudan hedef göstermiş gibi oldu. Hatta yeni varyant tespit edilmeden yaklaşık 1 hafta önce Kolombiya Üniversitesi küresel sağlık bölümü başkanı Wafaa El-Sadr: “Afrika bölgesi, aşısız olmasına rağmen Avrupa ve ABD’den çok daha iyi” demişti. İlginç.

Hemen akabince başta İngiltere geçici uçuş yasağı getirdi. Ardından Türkiye sonra ABD. Demek yeni derdimiz OMİCRON. Umarım geldiği gibi gider.

John Hopkins üniversitesi ile World Economic Forum (dünya ekonomik forum) resimleri ve logoları olan bir görsel dolaşıyor sosyal medya aleminde. Görselde iddia edilen takvime göre Omicron varyantının Mayıs 2022 gibi yayılması planlanıyormuş. Ne olduysa Kasım 2021’e çekmiş biri planı sanırım. Yani beklenenden 6 ay önce. Yine aynı takvime göre son varyant olan OMEGA varyantı 2023 yılı Şubat ayı için planlanmış görünüyor. 6 ay geri çekersek Ağustos 2022 de OMEGA’yı görürüz. Tabi yine birileri varyant atlatmazsa. Bu konu tamamen iddiadan ibarettir. Üniversitenin konuyla ilgili farklı bir açıklaması henüz yoktur.

Bu arada sosyal medyada gördüğüm bazı gereksiz insanlardan“Afrikalı bilim adamlarından ne olur ki ya” gibi saçma sapan çıkışlar görüyorum.

Cevaben;

Dünyada ilk kalp naklini gerçekleştirerek tıp tarihine geçen bilim adamı Dr. Christian Barnard Güney Afrikalıdır.

Popüler kültürün kölesi olmuşlara, bilim insanı İsviçreli, Amerikalı, Fransalı olunca daha ikna edici oluyor tabi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.