‘Sarı Bezli Kadınlar’dan yeni proje: SESLİ KİTAP
Sarı Bezli Kadınlar Platformu sesli kitap projesiyle atağa kalktı. Yeditepe Üniversitesi’nden 3 öğrencinin teklifi ile hayata geçen proje sayesinde hiçbir menfaat olmaksızın Türkiye’nin her yerinden kitaplar ücretsiz olarak seslendiriliyor.
NESİBE CÜRE
Sarı Bezli Kadınlar (SBK) İnstagram üzerinden örgütlendiğini söyleyen Cemile Türkmen, ‘Elinde temizleme bezi olan kadın saf temizlikten ibaret değil’ diyerek çıktıkları yolda her şehirden destekçileri olduğunu belirtiyor.
Özel bir petrol firmasında kimyager olarak çalışan Cemile Türkmen, kuruluş amaçlarından birinin de her ev kadınının kitap okuması, tiyatroya gitmesi gibi hakkının bulunduğunu ifade ederek, tamamen gönüllülük üzerine kurulmuş olan SBK’nın hızla büyüyerek farklı projeler geliştirdiğini, bundan da çok mutlu olduklarını söylüyor.
SBK’nın ‘Sesli Kitap’ projesinin asıl amacının hem kitap tanıtımı yapmak hem de belli bölümler okuyarak aynı kitapların dinlenmesinin önüne geçip okumayı teşvik olduğunu bildiren Türkmen, ‘Projenin mimari diyebileceğimiz Yeditepe’de Görsel İletişim öğrencisi olan Leyla Uluçam bizlere ulaşınca aynı üniversitede öğrenim gören Yonca Arslanoğlu ve Merve Balkan’ın da katılımıyla dört kişilik bir ekip oluşturuldu. Şuan proje başlamış durumda ve aktif bir şekilde işliyor. SBK takipçileri istedikleri kitaplardan istedikleri kısımları okuyacaklar ve bu her Çarşamba saat 18.30’da Sarı Bezli Kadınlar Youtube sayfasından yayınlanacak. Günümüz yazarları da projeye katkıda bulunarak kendi kitaplarından alıntıları seslendirecekler. Hiçbir ücret ödemeden hem kitap dinleyebilir, hem de istediğiniz kitabı seslendirebilirsiniz’ şeklinde konuştu.
Sarı Bezli Kadınlar’ın daha önce yaptığımız haberine BURAYA TIKLAYARAK ulaşabilirsiniz.