Başkan Aktaş’tan Bursa için önemli açıklamalar…
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlarla yaptığı görüşmeler sonrası Bursa’yı yakından ilgilendiren gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlarla yaptığı görüşmelerin ardından Bursa’da gerçekleştirilecek projelerle ilgili basın açıklaması yaptı.
Başkan Aktaş’ın basın toplantısına, Ak Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Ak Parti Bursa Milletvekilleri Atilla Ödünç, Emine Yavuz Gözgeç ve Vildan Yılmaz Gürel de katıldı.
İşte Başkan Aktaş’ın açıklamalarının satır başları…
Hem Cumhurbaşkanımızın hem de ilgili bakanlarımızın beraberce takip ettiğimiz konuları kamuoyunu bilgilendirmek ve tarihleriyle açıklamak istiyoruz.
Birinci konumuz, 2 hafta önce 5 Haziran Cuma günü Cumhurbaşkanımızın tele konferansla katıldığı Millet Bahçesi’nin açılışını gerçekleştirdik. Kendisini rahmet minnetle anıyoruz. Reşat Oyal Kültürparkımızın yanıbaşında, yeşilliğe, güzelliğe güzellik katacak. Millet Kıraathanesi, yürüyüş yolları, çeşmeleriyle ortaya çıkarılan güzelliği tamamlamak istedik. Cumhurbaşkanımızın da o gün Murat Kurum bakanımıza hitaben yaptığı bu biraz küçük olmadı mı sözleri olmuştu. 42 dönüm millet bahçemizin olduğu yer, kalan 18 dönümlük alanı da 31 Temmuz tarihine kadar yıkıyoruz.
İnşallah buranın da Millet Bahçesi’ne katılması sağlanacak. Spor Salonu ve yüzme havuzu yıkımı yapılacak.
HANLAR BÖLGESİ
Hanlar Bölgesi işadamlarımızı da ciddi heyecanlandırdı. Hiç turizmle alakası olmadığı halde. Birkaç işadamımızın söylemi beni çok mutlu etti. Hanlar Bölgesi’nin etrafının açılması şehre ciddi katkı sağlar sözü beni mutlu etti.
31 Ağustos 2020 tarihine kadar ilk binalarımız 5 de 7 de 8 de olabilir. İlk binaların yıkımını gerçekleştireceğiz.
Hanlar Bölgesi’nde 31 Ağustos tarihine kadar yıkımlar başlayacak. Kamu binalarıyla anlaşmalar yapıldı. Özelden de anlaşma yaptıklarımız var. Süreç hızlıca sürüyor. Cumhurbaşkanımız konuyla alakalı detaylı bilgi verdiğimde heyecan duydu. Bu bölgeyi tarih adasına çevireceğimizi ifade etti. Bakan Murat Kurum beye törenle yapın talimatı verdi.
T2 HATTI YIL SONU İTİBARİYLE ÇALIŞACAK
3.konu. T2 hattıyla alakalı maalesef devamiyeti sağlayamadık. Cadde esnafının sorunlarının giderilmesi, üst geçitlerin açılması ve sürecin toparlanması için girişimimiz oldu. 8100 metrelik, 700 metre yer altı olmak kaydıyla t2 hattının tamamlanarak t1 hattına entegre edilmesi noktasında kaynak oluşturmak ve prosedürü aşmamız gerekiyordu. 31 Ağustos tarihine kadar ihalesi bitecek. İnşallah önümüzdeki yıl sonu itibariyle artık eksiği aksağı kalmadan bu hattı t1 ile entgere ederek çalıştıracağız. Gerek finansman ve gerek farklı prosedürlerle alakalı, hem yüzeydeki inşaat çalışmaları ve sinyalizasyon çalışmalarını yapacağız.
ÇELİK PALAS OTEL İNŞAATI
Çelik Palas’ın arkasındaki 39 dönümlük alanda konuşlanmış 32 yıllık binayla alakalı farklı girişimler oldu. Bursa’yı seven Bursa’da basın faaliyetini icra eden insanlar olarak kaygı, eleştiri, önerilerinizi dile getirdiniz. Geçen sene kasım ayında başlamış bir süreçti, Özelleştirme İdaresi’ndeki bir yer. Ticari rantı olan ve yarım kalan bir süreç. 30 Eylül 2020 tarihine kadar Çelikpalas Otel arkasındaki bu alanın inşallah yıkacağız ve Millet Bahçesi’ne dönüştüreceğiz. Bursa’nın yeşil hüviyetine kavuşması için çalışacağız. Cumhurbaşkanımıza da gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum.
DOĞANBEY MİLLET BAHÇESİ
Doğanbey Toki konutlarının olduğu ve Doğanbey Millet Bahçesi ve otoparkıyla bu alanın tanımlanmış bu projesi de 31 Ekim 2020 tarihine kadar ihale edilip çalışmaları başlatılmış olacak.
GÖKDERE MİLLET PARKI
6.konu. 31 Aralık 2020 tarihine kadar ihale edilecek Gökdere Millet Parkı, bir yanı Yıldırım bir yanı Osmangazi ilçemizi ilgilendiren bu alanda da ihalenin yıl sonuna kadar yapılacağını ifade ediyorum. Projesi hazır. Gökdere Millet Bahçesi’nin ihalesinin yapılacağını belirtmek istiyorum.
BEY SARAYI
Bey Sarayı Alanı bizi de heyecanlandıran önceki başkanımızın gayretinin olduğu konudur. Osmanlı’nın ilk sarayı Bey Sarayıdır. Ordu Evi’nin olduğu alan, bununla alakalı süreç de başladı. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Biz bu bölgeyi, Osmangazi Belediyemizin de çalışmaları var. Biz burayı tarih adasına dönüştürmek istiyoruz. Hanlar bölgesi, Osmangazi Orhangazi, Bey Sarayı Hisar Bey sarayı’nın gerçek kimliğine kavuşması için Orduevi öncelikle taşınarak burada şehir adına önemli bir noktanın oluşacağını ifade etmek istiyorum. Süreç başladı. Gerekli çalışmalar karşılıklı başladı. Milli Savunma Bakanımız ve Genel Kurmay Başkanı ile Ordu komutanlarımıza teşekkür ediyorum.
İnşallah kültür sanat turizm ama özellikle kentsel dönüşümle alakalı muhtemelen 1 ay sonra Bursa’mızın yeni hedefleriyle alakalı size bazı açıklamalarım olacak. Şunu ifade etmek istiyorum. Bursa geçirdiği süreçlere rağmen Türkiye’nin en güzel şehirlerinden bir tanesi. İnançlıyız, heyecanlıyız. Hepsi birbirinden değerli bakanlarımız, milletvekillerimiz, İl Başkanımız ilçe başkanlarımız, ilçe belediye başkanlarımız bu şehirde iz bırakmaktan başka hiçbir heyecanımız yok. Biz fitne fesat yapmadan, asla ve asla farklı mahalle ve mahfillere kaymadan konumuza odaklanmışız. Sayın Cumhurbaşkanımızın Bakanlarımızın , önümüzdeki ay açıkladığımda kentsel dönüşüm projelerinin şehrimiz adına önemli hamleler olacağını, sizi ve kamuoyunu heyecanlandıracağına yürekten inanıyorum.
3 tane büyükşehir belediye başkanımız hayatta. Diğerleri hayata veda etti. Recep, Erdem ve Erdoğan Başkana hayırlı uzun ömürler diliyorum. Amacımız hoş bir seda bırakmak. Biz çıtayı yükseğe taşımanın derdi içindeyiz.